Kabir Singh: Een weergave van ware liefde of verheerlijking van giftige mannelijkheid? (2024)

De film van Shahid Kapoor Kabir Singh heeft veel lof gekregen, maar ook evenveel reacties. De jongere generatie is zeker in de war over hoe ze deze film moeten waarnemen. Kabir Singh, de Hindi-remake van de Telugu-film Arjun Reddy, liet de jeugd met veel vragen achter met betrekking tot mannen en hun gedrag in relaties.

Geen enkele acteur van deze generatie kan het niveau van intensiteit en emoties evenaren dat Shahid Kapoor in de film met volle overtuiging tentoonspreidt Kabir Singh. De ster zou een buiging moeten maken voor zijn acteertalent. Iemand, geef hem alsjeblieft elke onderscheiding die er is.

Dat gezegd hebbende, laten we ons concentreren op Kabir en zijn relatie met Preeti (Kiara Advani), een liefde die veel stof heeft doen opwaaien. Deze remake van Arjun Reddy Hindi heeft veel zorgen opgeroepen.

Review van Shahid Kapoor-film 'Kabir Singh'

Inhoudsopgave

Was hij een giftige partner? Of zijn wij dat een narcist ontmaskeren? Laten we meer lezen en begrijpen om erachter te komen. Deze filmrecensie van Kabir Singh geeft je feiten over alles wat twijfelachtig was aan deze film.

De film van Shahid Kapoor Kabir Singh is vernoemd naar de naam van de hoofdpersoon, die een hardcore liefhebber is. Hij ziet Preeti op de universiteit en is meteen zo verliefd dat hij, zonder haar naam zelfs maar te kennen, naar een klas gaat en aankondigt dat zij de zijne is. Bandi (meisje) en dat niemand aanspraak op haar mag maken. Ze protesteert hier helemaal niet tegen.


Kabir Singh begrijpt toestemming niet, en dat maakt haar mening onbelangrijk. Ze wordt gedwee verliefd op hem, maar daar gaat het niet om. Hij kiest haar vrienden voor haar, brengt haar na een ongeluk zonder haar te vragen naar het jongensherberg en zegt haar kleding te dragen die haar bedekt.

Gerelateerd lezen: Wat is toestemming bij daten?

Is dit giftige overheersing?

Ze protesteert niet. Als Kabir haar hele identiteit reduceert tot alleen maar 'zijn meisje' zijn, protesteert ze niet. In zijn hoofd zijn zijn liefde en verlangen om Preeti te beschermen zo sterk dat hij het niet als oneerlijk beschouwt. Is dit niet een geval van giftige overheersing? Als haar vader hem regelrecht afwijst, is hij zo woedend dat hij Preeti een klap geeft en haar zes uur de tijd geeft om te bellen.

Kabir Singh bewandelt het pad van zelfvernietiging

Als ze met iemand anders trouwt, wordt hij een kettingrokende alcoholist die zichzelf verder verliest in een spiraal van middelenmisbruik, zelfvernietiging en een seksverslaafde, naar Devdas. Preeti zegt geen woord in de eerste veertig minuten van de film.

Een ingetogen, zachtmoedig en onderdanig personage, die denkt dat het vertellen van haar ouders dat ze naakt was met Kabir hun liefde bewijst. Met mijn erwtenhoofd ervaar ik Kabir Singh als een vrouwenhater, een onverantwoordelijke man met een patriarchale mentaliteit.

Kabir Singh: Een weergave van ware liefde of verheerlijking van giftige mannelijkheid? (1)

De bovenstaande samenvatting van Kabir Singh is niet genoeg. Laten we ter wille van de argumentatie zeggen dat de karakterisering van Kabir niet klopte.

De negatieve eigenschappen worden toegejuicht, de positieve eigenschappen worden overschaduwd. Zijn woede toen de filmster anders werd behandeld, zijn besluit om niet te liegen om zijn carrière te redden, zijn terugtrekking uit een vrouw die haar liefde voor hem verkondigde, tonen zijn eerlijkheid en passie. Liefde en passie gaan hand in hand, dat weten we. Maar de Hindi-film Kabir Singh ging iets te ver.

Hij was een topper op zijn medische universiteit en had verschillende succesvolle operaties uitgevoerd, maar dat wordt snel vergeten. Wat ons nog meer te zien krijgt, is een man die iedereen niet respecteert, iemand bewusteloos slaat, dooddrinkt en een meisje behandelt alsof ze zijn eigendom is. Het steunsysteem dat hij heeft in zijn vriend, broer en grootmoeder is om voor te sterven. Wat ik zou doen om een ​​vriend als Shiva te hebben!

De Hindi-film Kabir Singh heeft één verlossende kwaliteit: de muzikale compositie. In dit tijdperk van remakes is de muziek van de film een ​​verademing.

Gerelateerd lezen: 11 tekenen dat je een narcistische vrouw hebt

Wat is het ergste aan de Shahid Kapoor-film Kabir Singh?

Maar wacht, deze filmrecensie van Kabir Singh is nog niet voorbij. In naam van de liefde verheerlijkt deze film geweld, zelfvernietiging, emotionele manipulatie en dergelijke emotionele mishandeling. Zullen mensen dit in hun echte leven nabootsen? Ja. Is dit eerder gebeurd? Helaas wel.

De hoofdpersoon is gebrekkig en niet perfect. Waarom zou jouw held altijd Rama moeten zijn? Dus zeg ik dat films de werkelijkheid niet mogen weerspiegelen? Als negatieve karakters mensen zouden kunnen beïnvloeden om slecht te worden, hoe komt het dan dat positieve karakters de samenleving niet onmiddellijk hervormen?

Kabir Singh: Een weergave van ware liefde of verheerlijking van giftige mannelijkheid? (2)

Sommigen vonden het geweldig, anderen draaiden het

Kabir Singh heeft op Twitter extreme reacties opgeroepen. Aan de ene kant zeggen ze: 'Het is maar entertainment, waarom zouden we het zo serieus nemen?' Aan de andere kant wordt het bekritiseerd omdat het 'giftige mannelijkheid viert'. Sommigen willen het niet zien omdat stalking nooit gerechtvaardigd kan worden (voor het geval je vergeten bent dat Dharmendra Hema Malini stalkte in Sholay). Terwijl sommigen het zo mooi vinden dat ze er van moesten huilen! Critici hebben het gepand en de massa is er dol op. Wat zegt dat ons?

Veelgestelde vragen

1. Is Kabir Singh gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Het is niet. Maar helaas weerspiegelt het de trieste realiteit van veel giftige mannen en hoe zij hun relaties onderhouden. Dus hoewel Kabir Singh niet bepaald een specifieke man portretteert, werpt het licht op de harde realiteit waarin we leven.

2. Wie is echte Kabir Singh in het echte leven?

Iedereen die je behandelt alsof je een mening niet waard bent, kan in het echte leven een Kabir Singh zijn. Iedereen die uw leven domineert of u behandelt als zijn of haar persoonlijke eigendom, kan ook worden beschouwd als een persoonlijkheid van het Kabir Singh-type.

3. Waarom geeft Kabir Singh Preeti een klap?

Hij geeft Preeti een klap omdat hij boos op haar is. Als Preeti's ouders weigeren haar met hem te trouwen, wordt hij gek en geeft hij haar een klap.

12 waarschuwingssignalen van gaslighting en 5 manieren om ermee om te gaan

21 giftige vriendinstekens die niet gemakkelijk te herkennen zijn – zij is het, niet jij


Vraag het aan onze deskundige

U moet ingelogd zijn om een ​​vraag te stellen.

Kabir Singh: Een weergave van ware liefde of verheerlijking van giftige mannelijkheid? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6283

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.